Corrie ten Boom woonde samen met haar vader en zus Betsie in de Barteljorisstraat 19 in Haarlem. Haar vader had er een klokken- en horlogewinkel en was hiermee internationaal bekend. De familie woonde boven de winkel. Corrie en Betsie waren ongehuwd.
oorlog In de 2e wereldoorlog werden in het huis Joden en verzetsstrijders verborgen. Er werd een valse muur gebouwd, waarachter men zich kon verbergen.
Het huis had een geheime kamer. Dit viel niet op, omdat het huis bestond uit 2 aan elkaar gebouwde panden met ongelijke vloeren. De kamers hadden verschillende groottes en daardoor was het huis niet gemakkelijk te doorzoeken als er een inval kwam.
Helaas deed de Gestapo, de geheime staatspolitie, een inval op 28 februari 1944. Corrie, Betsie en Casper werden gevangengenomen maar de 6 onderduikers in de geheime kamer werden niet gevonden.
Uiteindelijk kwam Corrie terecht in concentratiekamp Ravensbruck. Corrie overleefde de oorlog als enige van het gezin. Na de oorlog kwam ze de kampbeul tegen die haar om vergeving vroeg. Het is een verhaal over moed en geloof en vergeving. Door te vergeven verdwenen Corries haatgevoelens.
museum: In 1983, 5 jaar na haar dood, werd het huis van Corrie als museum geopend. Vooral in het buitenland genoot Corrie bekendheid door haar zendingsreizen. Er is een boek en een film over haar leven gemaakt, de Hidden Place. Het bezoek begint in de authentieke woonkamer. Hier wordt het indrukwekkende verhaal van Corrie verteld door bevlogen vrijwilligers. Daarna volgt een rondleiding door het huis. Je ziet ook de valse muur met een gat erin. Elk half uur kunnen kleine groepen gratis naar binnen. Er staat wel een collectebus voor een vrijwillige bijdrage.
toegang alleen met reservering met tijdslot
tarief: gratis. Er staat een collectebus voor giften.
openingstijden: di t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur